www.skladuj.sk logo

Inteligentné logistické procesy od STILL: Základ dlhodobej flexibility

Bratislava/Hamburg, 9. júla 2024  V dnešnej dobe, kedy konkurencia neustále rastie a tlak na finančné náklady sa zvyšuje, je flexibilita, efektivita a bezpečnosť kľúčovými faktormi úspechu. Spoločnosti sa musia prispôsobovať meniacim sa podmienkam, čo často zahŕňa optimalizáciu procesov na mieru. STILL, špecialista na intralogistické riešenia so sídlom v Hamburgu, ponúka inteligentné riešenia na optimalizáciu logistických procesov, ktoré pomáhajú firmám z rôznych odvetví zvýšiť efektivitu a flexibilitu.

Dlhotrvajúci úspech v dynamických časoch

V nestabilných a dynamických časoch je nevyhnutné byť flexibilný a ochotný prispôsobovať sa novým podmienkam. To môže zahŕňať zvýšenie výrobnej kapacity, skrátenie výrobných cyklov a schopnosť flexibilne prispôsobovať procesy. STILL ponúka SMART procesy ako kľúč k dosiahnutiu vyššej kapacity, výkonnejšej manipulačnej techniky a väčšej nezávislosti od ľudskej pracovnej sily vďaka automatizovaným procesom.

SMART procesy cesta k flexibilite a škálovateľnosti

Optimalizácia výrobných procesov zahŕňa automatizované vozíky a inteligentné regálové systémy, ktoré spolupracujú na optimálnom využití priestoru a zvýšení manipulačnej kapacity. Takéto procesy nielenže znižujú riziko nehôd, ale umožňujú aj rýchlu adaptáciu na zvýšený dopyt bez potreby zmeny zaužívaných procesov.

Skúsení odborníci na ceste k SMART procesom

Napriek výhodám SMART procesov, mnoho spoločností váha s optimalizáciou svojej prevádzky kvôli obavám z prehodnotenia zaužívaných postupov. STILL ponúka individuálny prístup, kde odborníci najprv dôkladne zanalyzujú existujúce procesy, identifikujú silné stránky a potenciál pre optimalizáciu a následne navrhnú konkrétne odporúčania pre ďalší postup.

Florian Heydenreich, výkonný viceprezident predaja a služieb STILL EMEA, vysvetľuje: „Návrhy na celkové zmeny zavedených procesov si vyžadujú ochotu zákazníka veci meniť a v niektorých prípadoch to môže znamenať výraznú reorganizáciu. V konečnom dôsledku je však optimalizácia kľúčom k vyššej produktivite, flexibilite a finančnej návratnosti.

Digitálne riadiace systémy pre transparentné procesy

Optimalizácia procesov vedie aj k lepšej analýze vnútorných procesov. STILL využíva digitálne systémy riadenia materiálového toku a vozového parku, ktoré mapujú každý krok procesu v reálnom čase a poskytujú prehľad o vyťaženosti vozíkov, trvaní vychystávania objednávok a stave tovaru v sklade. To umožňuje presné plánovanie a optimalizáciu vyťaženosti vozového parku.

Logistickí špecialisti zo spoločnosti STILL pripravili ukážku na Smart Logistics | STILL Slovensko, kde je možné vidieť rozdiel v chode prevádzky pred a po optimalizácii procesov. Týmto spôsobom môžu zákazníci lepšie pochopiť prínosy inteligentných procesov a inovatívnych technológií.

Zdroj: still.sk